Recepty

Recepty > italská kuchyně

Recepty - Italská kuchyně

Recepty italské kuchyně

Špagety Aglio olio e peperoncino kterým dodají pikantní chuť feferonky.
Italský chléb focaccia, návod na domácí přípravu.
Tagliatelle al sugo di salsiccia podáváme s omáčkou Sugo pomodor.
Omáčka Sugo pomodor má v tradiční kuchyni Apeninského poloostrova využití jako podkladová směs na pizzu nebo se používá s těstovinami.
Italské rizoto s houbami nejlépe hříbky.
Tagliatelle s mořskými plody kterými jsou kalamar, mušle a krevety.
Neapolské fazole s těstovinami - fazole nejprve namočíme na 12 hodin do vody.
Tortellini se sýrem a houbami - do houbové omáčky přidáme sýr mascarpone, gorgonzola, zahřejeme a necháme sýry rozpustit.
Minestrone je tradiční zeleninová polévka.
Boloňské špagety jsou sice světový recept a s Boloňou mají společný pouze název, nicméně je také zveřejním v kategorii této národní kuchyně, protože je zde patrně bude leckdo hledat :-)
Italská rajčatová omáčka zjemněná máslem.
Těstoviny s kuřecím masem a sýrovou omáčkou z taveného sýru a sýru Niva.
Gnocchi jsou tradiční bramborové knedlíčky.
Italské špagety s omáčkou ze slaniny a šlehačky, posypané strouhaným sýrem.
Italské těstoviny se špenátem - špenátové listy propláchneme pod tekoucí vodou a v mírně osolené vodě je lehce spaříme.
Italské kuře s rajčaty.
Tagliatelle se smetanovou omáčkou ochucené bazalkou a posypané strouhaným sýrem.
Pizza těsto - mouku nasypeme na pracovní desku, uprostřed vytvoříme důlek a do kterého nalijeme ve vodě rozpuštěné kvasnice...
Italská polévka Pappa al pomodoro - na rozehřátém olivovém oleji zlehka orestujeme nakrájený česnek a cibulku...

Přejeme vám dobrou chuť s recepty italské kuchyně.

Recepty

Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.