Recepty

Recepty > těstoviny > špagety Aglio olio e peperoncino

Špagety Aglio olio e peperoncino

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Ingredience potřebné pro 4 porce:

400 g špaget, 1 dl extra virgin olivového oleje, 16 stroužků česneku, 2 čerstvé feferonky, hrst nasekané petrželové natě

Postup přípravy špaget Aglio olio e peperoncino:

Špagety vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme, aby byly "al dente". Mezitím si na studenou pánev nalijeme olej, přihodíme nadrobno nakrájený česnek, nasekanou feferonku a petrželovou nať. Zlehka osmahneme a zalijeme trochou vody z hrnce, ve kterém se vaří špagety. Špagety vložíme na pánev, promícháme se směsí a můžeme podávat.

Přeji vám dobrou chuť u špaget Aglio olio e peperoncino.

Další recepty:
Žampionová polévka s mrkví a celerem.
Klasika, která si nalezla cestu na evropské stoly, jsou boloňské špagety, původem jídlo světové kuchyně. Tradiční recept pak jsou italské špagety s parmezánem.

Recepty
Externí odkazy

Recepty chutnají doma i u přátel.


Yin.cz prináší informace. Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.