Recepty > čínská kuchyně
Čínská kuchyně, která je jednou z nejpopulárnějších asijských kuchyní, patří mezi nejstarší na světě. Čínská jídla se vyznačují použitím množství zeleniny, která se při přípravě vystaví krátkému intenzivnímu působení tepla s použitím minimálního množství tuku, díky čemuž si jídlo uchovává velké množství výživových látek.
Recepty čínské kuchyně:
Čínské nudle s mrkví a pórkem.
Hlíva ústřičná v čínském karamelu
Čínské nudle se zelím
Kachna Jüan-pao
Dušené žampiony s bambusem
Kuřecí kung-pao
Kyselé zelí na čínský způsob
Lilek po sečuánsku
Kuřecí maso na čínský způsob bez koření
Játra básníka Li-po
Čínská slepičí polévka se širokými rýžovými nudlemi.
Kuře kung-pao s arašídy a chilli.
Čínská polévka s rýžovými nudlemi.
Sladkokyselá kuřecí pánev na ananasu.
Kuře na pomerančích podávané s rýží nebo rýžovými nudlemi.
Kuřecí kostky na čínský způsob se zelím, medem a arašídy.
Čína z kuřecího masa, hrášku, hlávkového zelí, kukuřice, sojové omáčky, banánu a koření.
Šu-si-ču - vepřové nebo kuřecí maso na víně, zelí a pórku.
Šou-šči z vepřového masa.
Vepřové maso v karamelu
Čínské nudličky z vepřového masa v marinádě.
K jídlům uvařeným podle receptů čínské kuchyně je vhodným nápojem sypaný zelený čaj.
Přejeme vám dobrou chuť s recepty čínské kuchyně.
Uvařit si čínské jídlo si žádá vedle trochy kuchařské zručnosti také proniknoutí do tajů této exotické kuchyně a jejích zvláštností, kterými se odlišuje od evropského pojetí přípravy jídel. Čínská jídla se vyznačují nejen svou neopakovatelnou chutí, ale také nesporné kouzlo svých exotických chutí.