Recepty

Recepty > čínská kuchyně > kyselé zelí na čínský způsob

Kyselé zelí na čínský způsob

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

80 g ořechů kešu, 3 cibule, cukr, 500 g sterilovaného zelí, 5 mrkví, 100 g sójových výhonků, 2 červené papriky, 250 g tofu, olej, zázvor, sójová omáčka

Postup přípravy:

Zelí slijeme a šťávu si schováme. Zázvor očistíme a nasekáme najemno. Zelí smícháme s olejem a tofu, které necháme v této marinádě přibližně 15 minut. Poté tofu vyjmeme, osušíme a opečeme na pánvi, vyjmeme a dáme stranou. Cibulky nakrájíme na kolečka, mrkev na plátky, papriky na kostičky. Všechnu zeleninu přidáme k zelí a přibližně 5 minut dusíme, poté přilijeme marinádu, šťávu ze zelí a přibližně 5 minut dusíme, poté dochutíme cukrem a sójovou omáčkou. Sójové výhonky slijeme, necháme okapat a přidáme kešu oříšky. Tofu nakrájíme na kostičky, smícháme vše dohromady a hotový pokrm ozdobíme pažitkou.

Další recepty:
čínské nudle, hlíva ústřičná v čínském karamelu, dušené žampiony s bambusem

Recepty
Externí odkazy

Recepty chutnají doma i u přátel.


Yin.cz prináší informace. Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.