Recepty > italská kuchyně > boloňské špagety
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Ingredience potřebné pro přípravu:
Olej, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 250 g mletého hovězího masa, sůl, mletý černý pepř, mletá paprika, 500 g drcených rajčat z konzervy, 85 g rajčatového protlaku, 125 ml červeného vína, 1 lžička tymiánu, 1 lžička bazalky, 300 g špaget, sýr parmezán
Postup přípravy:
Olej rozehřejeme na pánvi a nadrobno nakrájenou cibuli a česnek na něm osmahneme, dokud nezměknou. Přidáme mleté hovězí maso a za stálého míchání ho restujeme 5 minut. Dochutíme solí, pepřem a paprikou. Přidáme rajčata, rajčatový protlak a červené víno, přivedeme k varu a vaříme 15 minut za občasného míchání. Nakonec přidáme tymián a bazalku.
Mezitím uvaříme špagety (al dente).
Špagety podáváme na nahřátých talířích zalité omáčkou. Posypeme je nastrouhaným parmezánem a ozdobíme větvičkami čerstvého koření.
Dobrou chuť u boloňských špaget.
Recepty na další pokrmy italské kuchyně:
tagliatelle al sugo di salsiccia, omáčka Sugo pomodor, italský chléb focaccia, italská zeleninová polévka minestrone, těstoviny s rajčaty a bazalkou
Recepty chutnají doma i u přátel.