Recepty

Recepty > italská kuchyně > boloňské špagety

Recept - Boloňské špagety

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Ingredience potřebné pro přípravu:

Olej, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 250 g mletého hovězího masa, sůl, mletý černý pepř, mletá paprika, 500 g drcených rajčat z konzervy, 85 g rajčatového protlaku, 125 ml červeného vína, 1 lžička tymiánu, 1 lžička bazalky, 300 g špaget, sýr parmezán

Postup přípravy:

Olej rozehřejeme na pánvi a nadrobno nakrájenou cibuli a česnek na něm osmahneme, dokud nezměknou. Přidáme mleté hovězí maso a za stálého míchání ho restujeme 5 minut. Dochutíme solí, pepřem a paprikou. Přidáme rajčata, rajčatový protlak a červené víno, přivedeme k varu a vaříme 15 minut za občasného míchání. Nakonec přidáme tymián a bazalku.

Mezitím uvaříme špagety (al dente).

Špagety podáváme na nahřátých talířích zalité omáčkou. Posypeme je nastrouhaným parmezánem a ozdobíme větvičkami čerstvého koření.

Dobrou chuť u boloňských špaget.

Recepty na další pokrmy italské kuchyně:
tagliatelle al sugo di salsiccia, omáčka Sugo pomodor, italský chléb focaccia, italská zeleninová polévka minestrone, těstoviny s rajčaty a bazalkou

Recepty
Externí odkazy

Yin.cz prináší informace. Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.