Recepty

Recepty > italská kuchyně > italský chléb focaccia

Italský chléb focaccia

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Focaccia je tradiční italský chléb, který se podává jako předkrm, kdy se máčí v olivovém oleji, i jako příloha k masu.

Postup přípravy italského chleba Focaccia:

Do 4 dl vlažné vody přidáme polovinu balení droždí a 0,5 kg hladké mouky. Z nakynutého těsta vypracujeme 2 bochánky, ze kterých rukou vytvoříme 2 silnější placky. Ty poté polijeme olivovým olejem, posypeme mořskou solí, rukama rozetřeme a promačkáme, aby se olej spojil se solí a těstem. Chleby položíme na pečícím papírem vyložený plech, který vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme při teplotě 220-250 °C.

Italský chléb focaccia

Další recepty:
špagety Aglio olio e peperoncino, tagliatelle al sugo di salsiccia

Recepty
Externí odkazy

Recepty chutnají doma i u přátel.


Yin.cz prináší informace. Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.