Recepty

Recepty > italská kuchyně > italské rizoto s houbami

Italské rizoto s houbami

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné ingredience pro 4 porce:

150 g másla, 100 ml olivového oleje, 1 menší cibule, 320 g rýže, 200 ml suchého bílého vína, 4 lžíce nastrouhaného parmazánu, mořská sůl podle chuti, zeleninový vývar podle potřeby, 60 g sušených hub, nejlépe hříbků, hrst nasekané petrželové natě

Postup přípravy italského rizota s houbami:

Houby na 30 minut namočíme do vody. V hrnci rozpustíme máslo s trochou olivového oleje a na mírném ohni v něm zpěníme nakrájenou cibuli. Přisypeme rýži a dobře promícháme, podlijeme zeleninovým vývarem, přidáme okapané houby a víno a vaříme, dokud se tekutina nevstřebá. Rizoto zjemníme kouskem másla, posypeme parmazánem, osolíme, vše dobře promícháme a nakonec ozdobíme nasekanou petrželovou natí

Další recepty:
tagliatelle al sugo di salsiccia, houbová polévka se smetanou, špagety Aglio olio e peperoncino

Recepty
Externí odkazy

Recepty chutnají doma i u přátel.


Yin.cz prináší informace. Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.