Recepty > italská kuchyně > italská zeleninová polévka minestrone
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Ingredience potřebné pro přípravu:
200 g fazolí, 1 cibule, 3-4 stroužky česneku, olej, 1 konzerva loupaných rajčat, 2 lžíce rajčatového protlaku, 200 g mrkve, 150 g tuřínu, 150 g celeru, 250 g dýňové dužiny, 1 lžička čerstvé tymiánové natě, 1 bobkový list, 3 kuličky nového koření, 200 g brambor, 150 g zelených fazolek, 100 g těstovin, 125 g listového špenátu, bazalka, sůl, pepř, 50 g sýra parmezán
Postup přípravy polévky minestrone:
Den předem vložíme fazole do vody a necháme je do druhého dne bobtnat, poté vodu slijeme.
Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, poté přidáme fazole a zalijeme je přibližně dvěma litry vody. Prudkým varem vaříme 10 minut, poté stahneme teplotu a vaříme mírným varem zakryté dalších 30 minut. Vlijeme rajčata i se šťávou a vidličkou je rozmačkáme. Přidáme rajčatový protlak, na kostkičky nakrájenou mrkev, tuřín, celer a dýni. Vmícháme tymián, bobkový list a podrcené nové koření. Uvedeme do mírného varu a zakryté pomalu vaříme 20 minut. Poté vsypeme na kostičky nakrájené brambory a pokrájené zelené fazolky. Vaříme zakryté dalších 15 minut. Přisypeme těstoviny a vaříme částečně zakryté asi 10 minut, až jsou těstoviny al dente a fazolky měkké. Přidáme listový špenát a bazalku, podle chuti osolíme a opepříme. Nezakryté vaříme ještě přibližně 2-3 minuty, až špenát "ovadne".
Polévku minestrone podáváme posypanou strouhaným parmezánem.
Dobrou chuť u italské zeleninové polévky minestrone vám přejí naše recepty.
Recept na další pokrmy italské kuchyně:
tagliatelle al sugo di salsiccia, omáčka Sugo pomodor, italský chléb focaccia, neapolské fazole s těstovinami, těstoviny s rajčaty a bazalkou
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.