Recepty

Recepty > italská kuchyně > italská zeleninová polévka minestrone

Recept italská zeleninová polévka minestrone

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Ingredience potřebné pro přípravu:

200 g fazolí, 1 cibule, 3-4 stroužky česneku, olej, 1 konzerva loupaných rajčat, 2 lžíce rajčatového protlaku, 200 g mrkve, 150 g tuřínu, 150 g celeru, 250 g dýňové dužiny, 1 lžička čerstvé tymiánové natě, 1 bobkový list, 3 kuličky nového koření, 200 g brambor, 150 g zelených fazolek, 100 g těstovin, 125 g listového špenátu, bazalka, sůl, pepř, 50 g sýra parmezán

Postup přípravy polévky minestrone:

Den předem vložíme fazole do vody a necháme je do druhého dne bobtnat, poté vodu slijeme.

Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, poté přidáme fazole a zalijeme je přibližně dvěma litry vody. Prudkým varem vaříme 10 minut, poté stahneme teplotu a vaříme mírným varem zakryté dalších 30 minut. Vlijeme rajčata i se šťávou a vidličkou je rozmačkáme. Přidáme rajčatový protlak, na kostkičky nakrájenou mrkev, tuřín, celer a dýni. Vmícháme tymián, bobkový list a podrcené nové koření. Uvedeme do mírného varu a zakryté pomalu vaříme 20 minut. Poté vsypeme na kostičky nakrájené brambory a pokrájené zelené fazolky. Vaříme zakryté dalších 15 minut. Přisypeme těstoviny a vaříme částečně zakryté asi 10 minut, až jsou těstoviny al dente a fazolky měkké. Přidáme listový špenát a bazalku, podle chuti osolíme a opepříme. Nezakryté vaříme ještě přibližně 2-3 minuty, až špenát "ovadne".

Polévku minestrone podáváme posypanou strouhaným parmezánem.

Dobrou chuť u italské zeleninové polévky minestrone vám přejí naše recepty.

Recept na další pokrmy italské kuchyně:
tagliatelle al sugo di salsiccia, omáčka Sugo pomodor, italský chléb focaccia, neapolské fazole s těstovinami, těstoviny s rajčaty a bazalkou

Recepty
Externí odkazy

Recepty chutnají doma i u přátel.


Yin.cz prináší informace nejen o jídle.