Recepty > těstoviny > tagliatelle s mořskými plody
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
uvařené tagliatelle, olivový olej, 2 stroužky česneku, malá sekaná chilli paprička, 100 g kalamarů, 12 krevet bez hlavy, 500 g mušlí (vongole (tapeska křížová) nebo slávka), 150 ml bílého vína, 100 ml zeleninového vývaru, 120 g másla, 100 g cherry rajčat, sýr parmezán, zelená petrželka, sůl, pepř
Recept na přípravu:
Na rozehřátém oleji osmahneme česnek, chilli, nakrájené a očištěné kalamary, oloupané krevety a mušle. Přilijeme víno, vývar a dusíme pod poklici tak dlouho, než se nám mušle otevřou. Poté přidáme máslo a vymícháme krémovou konzistenci. Přidáme cherry rajčata, uvařené tagliatelle, parmezán, sůl a pepř dle chuti a nasekanou zelenou petrželku.
Další recepty:
Italské špagety posypeme parmezánem.
Tagliatelle se smetanovou omáčkou - slaninu vložíme na rozpálenou pánev...
Těstoviny se špenátem a mletým masem.
Boloňské špagety jsou klasika.
Těstoviny s tuňákem z konzervy.
Italské kuře pečeme s rajčaty.
Zapečené palačinky plněné kuřecím masem si připravíme naslano.
Smetanové tagliatelle posypané parmezánem.
Zapečené těstoviny s kuřecím masem, slaninou a klobásou.
Tagliatelle al sugo di salsiccia
Ochutnejte jídlo skvělé chuti, které vám přináší recept tagliatelle s mořskými plody.