Recepty > polévky > zeleninová polévka s játrovými knedlíčky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
15 dkg zeleniny podle sezony (mrkev, petržel, kapusta, celer, hrášek, kedluben, fazolové lusky apod.), 3 lžíce oleje, sůl, 3 lžíce máslové jíšky
Knedlíčky: 20 dkg kuřecích játer, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 7 lžic strouhanky, sůl, pepř, vejce
Recept na přípravu:
Na rozehřátý olej vložíme na kousky nakrájenou zeleninu, kterou 5 minut podusíme. Poté přilijeme 1,5 litru vody, osolíme, přiklopíme a 15 minut vaříme. Mezitím si připravíme knedlíčky podle následujícího postupu: játra umeleme pomocí masového strojku nebo rozmixujeme, přidáme vejce, najemno nakrájenou cibuli, strouhanku, rozetřený česnek, sůl, pepř a důkladně promícháme. Ze vzniklé hmoty vytvoříme knedlíčky, které zaváříme do polévky. Na závěr přidáme 2-3 lžíce máslové jíšky a 10 minut povaříme. Dobrou chuť.
Další recepty:
bramborová polévka, cibulačka z hovězího vývaru, zelné závitky, fazolová polévka - fazole na ni necháme bobtnat, bramborová omáčka je uvařená z kousků brambor, špenátová omáčka, chilli con carne, kuřecí vývar s drobením, koprová kulajda, bramborová kaše ze starších brambor, kmínová polévka je připravena z vrchovaté lžičky drceného kmínu, sýrový závin z listového těsta, italská zeleninová polévka minestrone, smetanová omáčka okyselená octem
Ochutnejte recept zeleninová polévka s játrovými knedlíčky.