Recepty

Recepty > polévky > fazolová polévka

Recept - Fazolová polévka

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

15 dkg suché hnědé fazole, 10 dkg zelenina (mrkev, celer, pór), 10 dkg uzeného vařeného masa, špetka tymián, sůl
Jíška: 3 lžíce oleje, 2 lžíce polohrubé mouky, 1 lžička sladké papriky

Recept na přípravu:

Fazole necháme několik hodin bobtnat ve vodě. Poté vodu slijeme, fazole vložíme do hrnce a zalijeme takovým množství vody, aby byly potopené a pomalu vaříme do měkka. Poté přilijeme vodu do celkového objemu asi 1 litr, přidáme tymián, na proužky nakrájenou zeleninu, osolíme a dalších zhruba 10 minut povaříme. Na závěr polévku zahustíme 2-3 lžícemi jíšky ochucené paprikou, přidáme nakrájené uzené maso nebo uzeninu a povaříme ještě 2-3 minuty.

Další recepty:
bramborová polévka, cibulačka z hovězího vývaru, zelné závitky, rychlá fazolová polévka, bramborová omáčka je uvařená z kousků brambor, špenátová omáčka, chilli con carne, kuřecí vývar s drobením, koprová kulajda, bramborová kaše ze starších brambor, kmínová polévka je připravena z vrchovaté lžičky drceného kmínu, sýrový závin z listového těsta, polévka cibulačka se sýrem, smetanová omáčka okyselená octem

Recepty
Fazolová polévka

Ochutnejte recept fazolová polévka.


Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.