Recepty > polévky > polévka z hlávkového zelí
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
250 g hlávkového zelí, 200 g vařeného hovězího masa, 50 g másla, 1 mrkev, 1 petržel, 1 pórek, 2 větší rajčata, 1 bobkový list, 2 kuličky nového koření, 2 stroužky česneku, sůl, 1/4 litru kyselé smetany, jeden a půl litru vývaru z masa a kostí
Postup přípravy:
Do vývaru z masa a kostí dáme na nudličky nakrájené zelí a vaříme na mírném ohni. Mezitím si na rozehřátém másle osmahneme nastrouhanou mrkev, petržel a nadrobno nakrájenou cibuli. Podušenou zeleninu přidáme s nakrájeným pórkem, bobkovým listem a novým kořením do hrnce, kde vaříme zelí, podle chuti osolíme a vaříme asi 20 minut. Poté přidáme do polévky na kousky nakrájené vařené maso, oloupaná rajčata, prolisovaný česnek a ještě 5 minut povaříme. Smetanu podáváme zvlášť na misce, ne každý ji má v polévce rád.
Dobrou chuť u polévky z hlávkového zelí.
Další recepty:
kvasnicová polévka, ovesná polévka se sýrem, kmínová polévka, zelňačka s cizrnou, žampionový krém, bílá polévka s vajíčkem, cuketová polévka se sýrem, italská zeleninová polévka minestrone, žampionová polévka, dršťková polévka, cibulová omáčka, cibulová polévka, česnečka
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.