Recepty

Recepty > polévky > žampionový krém

Recepty - Žampionový krém

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

cibule, olej, hladká mouka, masox, 200 ml mléka nebo 1 smetanu, sůl, pepř, žampiony

Postup přípravy:

Nadrobno nakrájíme cibuli, vložíme ji na rospálený olej a osmahneme do zesklovatění, poté přidáme mouku a vytvoříme cibulovou jíšku. Pokračujeme ve smažení jíšky, mícháme ji tak dlouho, až začne trochu hnědnout. Poté za stálého míchání vlijeme asi 1 litr studené vody. Stále mícháme, aby se jíška nepřichytila k hrnci. Přidáme masox. Když polévka začne vařit, vlijeme mléko nebo smetanu. Polévku přivedeme znovu do varu, vsypeme očištěné a nakrájené žampiony (mohou být i sterilované) a dochutíme podle potřeby solí a pepřem. Vaříme asi 10-15 min.

Další recepty:
dršťková polévka z hlívy ústřičné, ovesná polévka se sýrem, zelňačka s cizrnou, čočková polévka se zeleninou, cuketová polévka se sýrem, italská zeleninová polévka minestrone, žampionová polévka, jablečný závin, čínské nudle se zelím, tvarohová žemlovka, česnečka, cuketa plněná rajčaty, dršťková polévka

Recepty
Externí odkazy

Recepty chutnají doma i u přátel.


Yin.cz prináší informace. Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.