Recepty

Recepty > omáčky > cibulová omáčka

Recepty - Cibulová omáčka

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné ingredience:

40 g másla, 30 g hladné mouky, 150 g cibule, sůl, na špičku nože pepře, vývar z kostí nebo předního hovězího masa (žebro, hrudí)

Postup přípravy:

Na rozpuštěné máslo vložíme nakrájenou cibuli a chvíli mícháme. Jakmile zesklovatí, přisypeme hladkou mouku, kterou s cibulí smažíme dozlatova. Poté přilijeme vývar z masa nebo kostí, mírně opepříme, podle chuti osolíme a povaříme ještě dalších 10 minut. Vychladlou cibulovou omáčku propasírujeme přes síto nebo rozmixujeme v mixeru. Do omáčky přidáme vařené hovězí maso a ještě asi 5 minut povaříme, aby se dobře prohřálo
Cibulovou omáčku podáváme s knedlíky nebo těstovinami.

Další recepty:
rajská omáčka, omáčka Sugo pomodor, hamburská omáčka, rajská omáčka s hovězím masem, houbová omáčka s kysanou smetanou, chilli omáčka, rajská omáčka s masovými kuličkami, játrová omáčka, houbový guláš

Recepty
Externí odkazy

Recepty chutnají doma i u přátel.


Yin.cz prináší informace. Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.