Recepty

Recepty > polévky > kvasnicová polévka

Kvasnicová polévka

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné ingredience:

1 kostka (42g) kvasnic, 1 mrkev, kousek celeru, 1/2 cibule, sůl, pepř, majoránka, olej, vrchovatá lžíce polohrubé mouky, 1 vejce, petržel

Postup přípravy kvasnicové polévky:

V hrnci rozpálíme trochu oleje, na kterého vsypeme nahrubo nastrouhanou mrkev a celer a orestujeme. Zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme cibuli, případně přidáme kostku masoxu nebo slepičího bujónu, a vaříme do změknutí zeleniny. Mezitím na pánvi rozehřejeme lžíci oleje, rozdrobíme kvasnice a za stálého míchání opražíme, dokud se neroztečou a znovu nezhoustnou. Přidáme mouku, promícháme a za stálého míchání společně opražíme. Odstavíme z plotýnky, přidáme celé vejce, špetku soli a pepře a zpracujeme v polotuhé těsto, které prolisujeme do vařící polévky přes struhadlo nebo cedník na halušky. Chvíli povaříme, dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Na talíři posypeme zelenou petrželí.

Další polévky:
bílá polévka s vajíčkem, zelňačka s cizrnou, kmínová polévka, houbová polévka se smetanou

Recepty
Externí odkazy

Recepty chutnají doma i u přátel.


Yin.cz prináší informace. Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.