Recepty > italská kuchyně > pizza těsto
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Ingredience potřebné pro přípravu:
4 hrnky hladké mouky + mouka na vysypání mísy, 21 g čerstvých kvasnic (nebo 7 g sušených), 190 ml vlažné vody, 2 lžičky hrubé mořské soli, 8 lžic extra panenského olivového oleje + olej na potírání
Postup přípravy:
Mouku nasypeme na pracovní desku, uprostřed vytvoříme důlek a do kterého nalijeme ve vodě rozpuštěné kvasnice, 4 lžíce oleje a přidáme sůl. Uhněteme vláčné a pružné těsto. Mísu vysypeme trochou mouky, vložíme do něj pizza těsto, přikryjeme a na teplém místě ho necháme nakynout do dvojnásobného objemu (přibližně 2 hodiny). Troubu rozehřejeme na nejvyšší teplotu a mřížku v troubě dáme co nejníže trouby. Dvě pizza pánve, nebo obrácené plechy naolejujeme zbylým olejem. Na lehce pomoučněným vále vypracujeme těsto do hladka. Pizza těsto rozdělíme na dvě části, které pomocí válečku nebo prstů vyválíme (vytvarujeme do kruhu). Těsto přeneseme na připravené pizza pánve či plechy a pomocí rukou je vytáhneme asi do 7 mm tloušťky. Okraje mají být silnější. Těsto se nenechává znovu kynout. Obě pizzy potřeme olejem a poklademe jakoukoliv náplní pizzy podle vaši chutě. Pečeme do zlatava 20-25 minut.
Další recepty nejen italské kuchyně:
Kuře s těstovinami dáme zapéci.
Zapečené těstoviny s uzeným masem podáváme s kyselou okurkou.
Špagety Aglio olio e peperoncino s feferonkami.
Hlíva s těstovinami dušená doměkka.
Omáčka Sugo pomodor kterou nalijeme do sklenic a zavaříme.
Špagety Carbonara neboli uhlířské.
Originální italský recept na Minestrone do které přidáme fazole a uvařené brambory.
Italský chléb focaccia pečeme při teplotě 220-250 °C.
Boloňské špagety jsou klasika světové kuchyně.
Italské těstoviny se špenátem důkladně promícháme.
Italské špagety posypeme sýrem parmezán.
Gnocchi recept
Ochutnejte jídlo skvělé chuti, které vám přináší recept na pizza těsto.