Recepty > polévky > originální italský recept na Minestrone
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 brambory, 1 konzerva loupaných krájených rajčat, 1 konzerva pečených bílých fazolí v tomatové šťávě, 1 mrkev, 1-2 stonky řapíkatého celeru, 1 paprika, 1 cuketa, 1 cibule, několik listů kapusty, zelená cibulka, 1 chilli paprička, olivový olej, máslo, vývar, sůl, pepř, strouhaný italský sýr
Recept na přípravu:
Rozehřejeme olej s máslem, na kterém zesklovatíme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou mrkev a nakrájený celer a zasmahneme. Přidáme konzervu rajčat, nakrájenou cuketu, papriku a kapustové listy, zalijeme vodou nebo vývarem, osolíme, přidáme nadrobno nakrájenou chilli papričku a uvaříme doměkka. Brambory nakrájíme na malé kostičky a uvaříme je zvlášť. Do hotové polévky přidáme konzervu fazolí, zelenou cibulku a uvařené brambory a prohřejeme.
Originální italskou polévku Minestrone podáváme horkou, posypanou italským sýrem.
Další recepty:
Bílá polévka s vajíčkem uvařeným natvrdo.
Italská rajčatová omáčka z rajčat.
Vajíčková polévka přináší vytříbenou chuť.
Italský chléb focaccia je tradiční jídlo.
Krémová zelňačka zalitá vývarem, kterou podáváme posypanou petrželkou.
Italská zeleninová polévka minestrone s fazolemi.
Česneková polévka s uzeným masem.
Česnečka s bramborami nakrájenými na kostičky.
Vajíčková tlačenka je vaječná varianta klasické pochoutky.
Rychlá česnečka pro rychlou přípravu.
Italské špagety
Ochutnejte recept originální italský recept na Minestrone.