Recepty > polévky > kulajda s koprem a vejci
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
30 dkg čerstvých hub nebo 2 hrsti sušených, které necháme ve vodě nabobtnat, sůl, bobkový list, nové koření, 0,5 kg brambor, 2 zakysané smetany, 4-5 lžic hladké mouky, 3 vejce, 2 vrchovaté lžíce kopru, ocet, cukr
Recept na přípravu:
Na plátky nakrájené houby uvaříme v litru a půl osolené vody. Během vaření které trvá přibližně 20 minut přidáme bobkový list a nové koření. Poté přidáme brambory, které vaříme do změknutí a poté vmícháme smetanu s moukou, krátce povaříme, rozkvedláme vejce a přidáme kopr. Octem dochutíme až po mírném zchladnutí, aby se kulajda nesrazila. Kdo má kulajdu rád sladší, přidá do ní cukr.
Další recepty:
kapustová polévka se slaninou, marinovaná vepřová žebra, kapustová polévka, játra s anglickou slaninou a žampiony, smetanová omáčka, italské rizoto s houbami nejlépe hříbky, slavnostní vepřová žebírka pro slavnostní příležitosti, kmínová polévka, chilli omáčka, bramborová kaše ze starších brambor, smetanová bramboračka s houbami, chilli con carne, kuřecí vývar s drobením, koprová kulajda
Ochutnejte recept kulajda s koprem a vejci.