Recepty > omáčky > vepřová panenka na švestkách s provensálským přelivem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné ingredience:
500 g vepřové panenky, 200 g sušených švestek, sůl, bílý pepř, provensálské koření, 1,5 dl červeného vína, olej, 2 lžíce švestkových povidel, 50 g mandlí
Postup přípravy:
V očištěné vepřové panence vytvoříme podélný otvor, který naplníme sušenými švestkami. Panenku osolíme, opepříme a necháme ji jeden den marinovat v červeném víně.
Druhý den rozehřejeme na pánvi olej, na kterém panenku osmahneme, poté ji vložíme do trouby předem vyhřáté na teplotu 180 °C, kde ji dopečeme.
Zatímco se maso peče, přidáme k červenému vínu, ve kterém jsme marinovali panenku švestková povidla, provensálské koření a vaříme až nám vznikne hustší omáčka. Přidáme nasekané mandle, panenku nakrájíme na špalíčky, přelijeme omáčkou a můžeme podávat.
Další recepty:
rajská omáčka, cibulová omáčka, omáčka Sugo pomodor, rajská omáčka s hovězím masem, hamburská omáčka, houbová omáčka s kysanou smetanou, chilli omáčka, rajská omáčka s masovými kuličkami, játrová omáčka, houbový guláš
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.