Recepty

Recepty > omáčky > hamburská omáčka

Recepty - Hamburská omáčka

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné ingredience:

4 vepřové kotlety, sůl, pepř, olej, 1 cibule, 100 g kořenové zeleniny, 100 g šunkového salámu, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce citronové šťávy, vývar, 1 lžička plnotučné hořčice, 4 kuličky nového koření, 20 kuliček pepře, 1 bobkový list, špetka tymiánu, 3 lžíce zakysané smetany, 2 nakládané sladkokyselé okurky

Postup přípravy:

Vepřové kotlety vykostíme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji orestujeme kotlety z obou stran. Poté kotlety vyjmeme z pánve a na zbylém oleji osmahneme nakrájenou cibuli, kořenovou zeleninu a salám. Po chvíli smažení zaprášíme moukou a ještě chvíli zprudka osmahneme. Poté přidáme citronovou šťávu, podlijeme vývarem, přidáme hořčici a důkladně promícháme. Kotlety vložíme do hrnce s pokličkou, zalijeme zeleninovou směsí, přidáme nové koření, kuličkový pepř, bobkový list a tymián a necháme dusit pod pokličkou. Poté z omáčky vyjmeme měkké maso a bobkový list, omáčku rozmixujeme, přidáme zakysanou smetanu a nadrobno nakrájenou okurku a necháme ještě chvíli povařit. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Dobrou chuť vám přeje hamburská omáčka.

Další recepty:
rajská omáčka chutná, omáčka Sugo pomodor je recept italské kuchyně, játrová omáčka podávaná s houskovým knedlíkem, halibut s olivami v sýrové omáčce podáváme s brambory nebo rýží, houbový guláš z čerstvých hub, houbová omáčka s kysanou smetanou a špetkou jalovce, chilli omáčka

Recepty
Hamburská omáčka

Dozvíte se zde, jak se připravuje hamburská omáčka a recept na přípravu.


Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.