Recepty

Recepty > omáčky > rajská omáčka s hovězím masem

Recepty - Rajská omáčka s hovězím masem

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné ingredience:

500 g předního hovězího masa, 4 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, bobkový list, sůl, 2 lžíce másla, 1 cibule, 200 g rajského protlaku, perníkové koření, mouka, cukr podle chuti

Postup přípravy:

Hovězí maso vložíme do vody, přidáme pepř, nové koření, bobkový list, sůl a vaříme tak dlouho, až maso změkne. Podle potřeby doléváme vodou, abychom získali asi 1 litr vývaru. Rozehřejeme máslo a dorůžova na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Poté zalijeme vývarem z masa a vaříme, dokud není cibule měkká. Přidáme rajský protlak a perníkové koření a nakonec zahustíme moukou rozkvedlanou ve studené vodě. Za stálého míchání vaříme asi 10 minut, dochutíme cukrem a solí. Maso naporcujeme na plátky a na talíři zalijeme rajskou omáčkou.
Podáváme s vhodnou přílohou.

Další recepty:
rajská omáčka, omáčka Sugo pomodor, játrová omáčka, hamburská omáčka, houbový guláš, houbová omáčka s kysanou smetanou, chilli omáčka, halibut s olivami v sýrové omáčce

Recepty
Externí odkazy

Recepty chutnají doma i u přátel.


Yin.cz prináší informace. Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.