Recepty > omáčky > játrová omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné ingredience:
300 g vepřových jater, 100 g anglické slaniny, 1 cibule, 750 ml mléka, 250 ml smetany, hladká mouka, sůl, pepř, česnek
Postup přípravy:
Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a společně osmahneme na rozpálené pánvi. Přidáme na kousky nakrájená játra, která ze všech stran osmažíme, mírně podlijeme vodou a dusíme do měkka. Když jsou játra měkká, vše i se slaninou a cibulí rozmixujeme, rozředíme mlékem a přivedeme k varu. Zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně a povaříme. Nakonec přidáme dle chuti sůl, pepř a česnek.
Podáváme s houskovým knedlíkem.
Další recepty:
játra na divoko, játra básníka Li-po, omáčka Sugo pomodor, houbový guláš, lilek po sečuánsku
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.