Recepty > hovězí maso > roštěnky na houbách
Na tento recept budeme potřebovat:
1kg hovězího masa - roštěnky, 2 hrsti sušených hub, olej, 1 velká cibule, grilovací koření, 1 lžička kmínu, sůl, mletý pepř, hladká mouka
Postup přípravy:
Houby namočíme den předem do téměř studené vody.
Aby se nekroutily, nařízneme plátky masa na okrajích, naklepeme je, osolíme a opepříme mletým pepřem. Na rozpálený olej dáváme postupně plátky masa, zprudka je z obou stran orestujeme a vyndáme na připravený talíř nebo tácek. Když máme veškeré maso orestované, orestujeme na tuku nadrobno pokrájenou cibuli, pak poskládáme maso, slijeme do kastrolu i šťávu, která na talíři zůstala a zalijeme houbami s vodou. Vody dáváme tolik, aby maso bylo jen lehce ponořené a dusilo se. Přidáme trochu grilovacího koření, kmín a maso dusíme, až je měkké. Maso opět vyjmeme a podle žádané hustoty zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě. Chvilku povaříme, dochutíme, odstavíme a vložíme zpět maso.
Další recepty:
Roštěnky esterházy krátce zapečeme v troubě.
Koprovka s vejcem natvrdo uvařeným.
Hovězí líčka na gril podáváme s čerstvým pečivem.
Ragú polévka, maso zalijeme trochou vody...
Italský chléb focaccia se podává jako předkrm i příloha.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Koprovka ze sterilovaného kopru na které se nevytvoří škraloup.
Hovězí plátky na houbách s těstovinami jako přílohou.
Italské rizoto s houbami posypeme parmezánem.
Recept na jídlo rajská omáčka s hovězím masem které naporcujeme na plátky.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat, zahustíme ji trochou hladké mouky.
Hovězí plátky na houbách v troubě můžeme osolit a rovnou podávat.
Farmářský guláš podáváme s chlebem.
Recept na italské špagety
Roštěnky na houbách okouzlí jedlíky svou chutí.