Recepty

Recepty > hovězí maso > hovězí guláš

Recept - Hovězí guláš

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

800 g hovězího masa (nejlépe kližky), olej, 4 střední cibule, sůl, mletý pepř, drcený kmín, 1 lžíce mleté papriky, 1 lžíce gulášového koření, 1 malý rajský protlak, tmavá jíška, 4 stroužky česneku, 1 bílá paprika, lžička majoránky

Postup přípravy pokrmu hovězí guláš:

Na rozehřátém oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené hovězí maso. Necháme maso zatáhnout, osolíme, přidáme pepř, drcený kmín, mletou papriku, gulášové koření, zamícháme, podlijeme trochou vody, přidáme rajský protlak a vaříme do změknutí masa (přibližně 20 minut). Poté do guláše vmícháme jíšku, přidáme prolisovaný česnek, na proužky nakrájenou papriku, majoránku a ještě chvíli vaříme.

Hovězí guláš podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem, rýží, bramborovou kaší nebo chlebem.

Další recepty:
bramborový guláš, hovězí maso na celeru, segedínský guláš, hovězí roláda z mletého masa, hovězí roštěná na smetaně, zabijačkový guláš, hovězí steak na zelenině, ruský boršč, játrová omáčka, plněná hovězí roláda, gulášová polévka, svíčková omáčka na smetaně

Hovězí guláš je pravé chlapské jídlo.

Recepty
Externí odkazy

Yin.cz prináší informace. Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.