Recepty > polévky > gulášová polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu gulášové polévky:
400 g hovězího masa, 40 g slaniny, olej, 3 cibule, 2 lžíce papriky, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžička drceného kmínu, pepř, sůl, 1 zelená paprika, 1 červená paprika, 100 g nasekaného celeru, 1 velká mrkev, 800 g brambor
Postup přípravy:
Na rozpáleném oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a slaninu a necháme ještě chvíli smažit. Přidáme papriku, rajčatový protlak, kmín, pepř, sůl a zalijeme vodou. Uvedeme do varu a vaříme asi 1 hodinu nebo až je maso téměř měkké. Poté přidáme nakrájené papriky, celer, mrkev, na kostičky nakrájené brambory a necháme ještě povařit. Nakonec polévku zahustíme moukou a dobře provaříme. Gulášovou polévku podáváme s chlebem.
Dobrou chuť u gulášové polévky.
Další recepty:
gulášová polévka z mletého masa, maďarský guláš s bramborem, kmínová polévka, segedínský guláš, česnečka, rychlá bramborová polévka s česnekem, cibulová polévka, čočková polévka, krkonošský boršč, zeleninová polévka, květáková polévka
Recepty chutnají doma i u přátel.