Recepty > zelí > segedínský guláš
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné ingredience:
600 g vepřového masa, jedna velká cibule, 3 lžíce sádla nebo oleje, sůl, kmín, sladká paprika, 2 lžíce gulášového koření, masox, 600 g kysaného zelí, 0,25 l kyselé smetany
Jíška: dvě lžíce sádla nebo oleje a trocha mouky
Postup přípravy:
Nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na oleji nebo sádle, přidáme na malé kostičky nakrájené vepřové maso, podusíme, osolíme a přidáme koření. Dusíme nejprve ve vlastní šťávě, poté mírně podlijeme. Když je maso částečně měkké, přidáme 2/3 překrájeného kyselého zelí i s lákem. Dusíme tak dlouho, pokud není zelí poloměkké. Poté vytvoříme z oleje (sádla) a mouky jišku a přidáme k masu. Krátce povaříme a přidáme kyselou smetanu. Do hotového pokrmu nakonec zamícháme zbývající 1/3 zelí.
Segedínský guláš podáváme s chlebem nebo houskovým či bramborovým knedlíkem.
Další recepty:
vepřo knedlo zelo, maďarský guláš s bramborem
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.