Recepty

Recepty > hovězí maso > rajská omáčka s hovězím z tlakového hrnce

Rajská omáčka s hovězím z tlakového hrnce

Na tento recept budeme potřebovat:

Množství na 5 porcí: 1 kg předního hovězího masa
4 rajčatové protlaky (po 115g), 1 cibule, 40g másla, 3 lžíce hladké mouky, 4 kuličky nového koření, 3 velké bobkové listy, cukr, sůl

Postup přípravy:

Hovězí přední maso uvaříme v Papinově tlakovém hrnci v mírně osolené vodě doměkka. Vyndáme z vývaru a přikryté si odložíme stranou.

Na rozehřátém másle orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli a koření, poté přidáme mouku a umícháme cibulovou jíšku. Přidáme rajčatové protlaky, promíchneme a zalijeme vývarem z masa. Přidáme asi 3 lžíce cukru (některé protlaky jsou slazené), mícháme a necháme chvilku povařit. Poté omáčku přecedíme a dochutíme cukrem a pokud je potřeba, přisolíme. Do hotové omáčky vložíme nakrájené maso.

Podáváme s houskovými knedlíky nebo těstovinami.

Další recepty:
Recept na jídlo rajská omáčka s hovězím masem které naporcujeme na plátky.
Hovězí líčka na gril podáváme s čerstvým pečivem.
Svíčková omáčka na smetaně zahuštěná moukou.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat, zahustíme ji trochou hladké mouky.
Hovězí plátky na houbách s těstovinami jako přílohou.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme chlebovou střídkou.
Telecí řízek podáváme s brambory a plátkem citronu.
Farmářský guláš podáváme s chlebem.
Koprovka s vejcem natvrdo uvařeným.
Ragú polévka, maso zalijeme trochou vody...
Koprovka ze sterilovaného kopru na které se nevytvoří škraloup.
Kuřecí perkelt s noky které po uvaření propláchneme studenou vodou.
Recept na jídlo rajská omáčka s masovými kuličkami

Recepty
Motto

Rajská omáčka s hovězím z tlakového hrnce okouzlí svou chutí.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.