Recepty

Recepty > hovězí maso > hovězí guláš na červeném víně

Recept - Hovězí guláš na červeném víně

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

0,5 kg hovězí kližky, lžíce oleje, 2 cibule, mletá sladká paprika, kmín, pepř, sůl, 4 dcl červeného suchého vína, 3 stroužky česneku, 1 feferonka nebo chilli paprička, majoránka, gulášové koření, hladká mouka nebo chlebová střídka

Postup přípravy:

Umyté maso nakrájíme na kostky. Do většího hrnce nalijeme olej, vložíme maso, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a smažíme, až cibule zesklovatí a maso je osmahnuté. Poté zasypeme sladkou paprikou, kmínem, pepřem, osolíme, podlijeme trochou vody a chvíli necháme povařit. Dolijeme vodou, červeným vínem, přidáme prolisovaný česnek, najemno nakrájenou feferonku, trochu majoránky a dle chuti gulášového koření, přikryjeme pokličkou a za občasného míchání vaříme, dokud maso nezměkne. Když je maso měkké, zahustíme hladkou moukou nebo chlebovou střídkou.

Podáváme s vařenou rýží smíchanou s čerstvou petrželkou, chlebem nebo houskovým knedlíkem.

Další recepty:
hovězí guláš, zapečená roštěná s turistickým salámem, hovězí roštěná, zelné závitky, svíčková omáčka na smetaně, hovězí stejk na žampionech, ruský boršč, rajská omáčka s hovězím, gulášová polévka, rajská omáčka, segedínský guláš, hovězí vývar s játrovými knedlíčky, hovězí rolka se šunkou a sýrem

Recepty
Externí odkazy

Recepty chutnají doma i u přátel.


Yin.cz prináší informace nejen o jídle.