Recepty

Recepty > vepřové maso > nadívaný vepřový řízek

Recept - Nadívaný vepřový řízek

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

vepřová kotleta (150 g) nejlépe 2,5 cm, sůl, pepř, 4 plátky šunkového salámu, 4 plátky sýru eidam + 10 dkg na strouhání, 2 lžíce sterilovaných žampionů, 2 vejce, hladká mouka, strouhanka, olej, tatarská omáčka, párátka

Postup přípravy:

Kotletu rozřízneme tak, aby obě části zůstaly z jedné strany na kousku spojené, naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe plátky salámu a sýra. Částečně spojíme párátky tak, aby vznikla kapsa, do které vložíme lžíci žampionů, jedno vařené vejce a opět lžíci žampionů. Spojíme párátky. Z druhého vejce, 2 dcl vody a trochy hladké mouky vytvoříme těstíčko. Řízek obalíme ve strouhance, v těstíčku a opět ve strouhance, vložíme na pánev s rozpáleným olejem a osmažíme. Když je řízek hotov, potřeme jej tatarskou omáčkou a posypeme strouhaným sýrem.

Nadívaný vepřový řízek podáváme s hranolky nebo vařeným bramborem.

Další recepty:
plněné vepřové řízky v trojobalu, kovářské kotlety, naložené vepřové řízky, vepřové kotlety, vepřové maso na mrkvi, segedínský guláš, domácí klobásy, kuřecí řízky v jogurtu, marinované kotlety, zapečené vepřové řízky na česneku, paprikový guláš z vepřového plecka, zapečené brambory s vepřovým masem a houbami, vepřová růže, kořeněná vepřová plec, katův šleh

Recepty
Externí odkazy

Recepty chutnají doma i u přátel.


Yin.cz prináší informace nejen o jídle.