Recepty > vepřové maso > kovářské kotlety
Potřebné suroviny:
Kotlety, sůl, pepř, olej, cibule - 1 cibule na jednu kotletu, smetana, tvrdý sýr na strouhání
Postup přípravy:
Kotlety lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Dno pekáče vymažeme trochou oleje, vyložíme vrstvou na kolečka nakrájené cibule, na cibuli poklademe kotlety, pekáč vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme za lehkého podlévání vodou. Když je maso měkké, zalijeme ho smetanou, zasypeme strouhaným sýrem a lehce zapečeme.
Kovářské kotlety podáváme s na různé způsoby upravovanými brambory jako přílohou.
Další recepty:
katův šleh, vepřová panenka s čokoládovou omáčkou, opilé vepřové, naložené vepřové řízky, vepřové kotlety, vepřové maso na mrkvi, segedínský guláš, domácí klobásy, krakonošova ohnivá kýta, houbový guláš, plněné vepřové řízky v trojobalu, paprikový guláš z vepřového plecka, vepřové kotlety s omáčkou, vepřová růže, kořeněná vepřová plec
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.