Recepty

Recepty > vepřové maso > zapečené brambory s vepřovým masem a houbami

Recept - Zapečené brambory s vepřovým masem a houbami

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

1 kg brambor, 4 plátky vepřového masa, 1/2 kg čerstvých nebo mražených hub, sůl, pepř, kmín, koření na vepřové maso, 30 dkg tvrdého sýru Eidam 30%, 1 šlehačka nebo smetana ke šlehání

Postup přípravy:

Do zapékací mísy začneme krájet brambory. Když nakrájenými plátky vyložíme dno, posypeme 1/2 hub, osolíme, opepříme a okmínujeme. Naklepané okořeněné plátky masa položíme na houby, zasypeme druhou polovinou hub a zaskládáme zbytkem na kolečka nakrájených brambor. Opět osolíme a lehce podlijeme vodou. Přiklopíme a vložíme do předem vyhřáté trouby, kde pečeme přibližně 1 hodinu za lehkého podlévání. Během této doby nastrouháme nahrubo sýr a smícháme se šlehačkou. Když je jídlo téměř hotové zalijeme šlehačkou se sýrem a necháme zapékat, až se vytvoří kůrka.

Další recepty:
vepřová panenka s čokoládovou omáčkou, kovářské kotlety, naložené vepřové řízky, vepřové kotlety, vepřové maso na mrkvi, segedínský guláš, domácí klobásy, krakonošova ohnivá kýta, marinované kotlety, plněné vepřové řízky v trojobalu, paprikový guláš z vepřového plecka, vepřové kotlety s omáčkou, vepřová růže, kořeněná vepřová plec, katův šleh

Recepty
Externí odkazy

Recepty chutnají doma i u přátel.


Yin.cz prináší informace. Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.