Recepty > vepřové maso > zapečené brambory s vepřovým masem a houbami
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kg brambor, 4 plátky vepřového masa, 1/2 kg čerstvých nebo mražených hub, sůl, pepř, kmín, koření na vepřové maso, 30 dkg tvrdého sýru Eidam 30%, 1 šlehačka nebo smetana ke šlehání
Postup přípravy:
Do zapékací mísy začneme krájet brambory. Když nakrájenými plátky vyložíme dno, posypeme 1/2 hub, osolíme, opepříme a okmínujeme. Naklepané okořeněné plátky masa položíme na houby, zasypeme druhou polovinou hub a zaskládáme zbytkem na kolečka nakrájených brambor. Opět osolíme a lehce podlijeme vodou. Přiklopíme a vložíme do předem vyhřáté trouby, kde pečeme přibližně 1 hodinu za lehkého podlévání. Během této doby nastrouháme nahrubo sýr a smícháme se šlehačkou. Když je jídlo téměř hotové zalijeme šlehačkou se sýrem a necháme zapékat, až se vytvoří kůrka.
Další recepty:
vepřová panenka s čokoládovou omáčkou, kovářské kotlety, naložené vepřové řízky, vepřové kotlety, vepřové maso na mrkvi, segedínský guláš, domácí klobásy, krakonošova ohnivá kýta, marinované kotlety, plněné vepřové řízky v trojobalu, paprikový guláš z vepřového plecka, vepřové kotlety s omáčkou, vepřová růže, kořeněná vepřová plec, katův šleh
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.