Recepty > vepřové maso > paprikový guláš z vepřového plecka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
800 g vepřového plecka, 100 g slaniny, sádlo nebo olej, 2 cibule, sůl, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce mleté sladké papriky, 1 lžička drceného kmínu, sklenka vína, 4 lžíce kečupu, 1 lžíce sádla nebo oleje, 2 lžíce hladké mouky, 4 čerstvé zelené papriky, 2 párky, 1 stroužek česneku, větší špetka majoránky
Postup přípravy:
Maso nakrájíme na kousky, slaninu na drobné kostičky. V Papinově tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo nebo olej, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, slaninu, osmahneme ji, přidáme osolené maso, které osmahneme do hněda, ochutíme pepřem, mletou sladkou paprikou a kmínem, důkladně promícháme, aby se paprika rozpustila, podlijeme vínem a vodou, vmícháme kečup, Papinův tlakový hrnec uzavřeme a dusíme po dobu přibližně 20 minut. Poté Papinův tlakový hrnec stáhneme z ohně a necháme dojít. Mezitím na lžíci sádla nebo oleje osmahneme mouku, zalijeme ji sklenkou vody, rozmícháme a vhodíme na nudličky nakrájené papriky a párky, přidáme obsah tlakového hrnce a společně chvíli povaříme. Dochutíme česnekem, majoránkou a případně přisolíme.
Paprikový guláš z vepřového plecka podáváme s knedlíkem nebo s vařeným bramborem.
Další recepty:
katův šleh, vepřová panenka s čokoládovou omáčkou, opilé vepřové, naložené vepřové řízky, vepřové kotlety, vepřové maso na mrkvi, segedínský guláš, domácí klobásy, krakonošova ohnivá kýta, houbový guláš, plněné vepřové řízky v trojobalu, maďarský guláš s bramborem, vepřové kotlety s omáčkou, vepřová růže, kořeněná vepřová plec
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.