Recepty

Recepty > vepřové maso > vepřová růže

Recept - Vepřová růže

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

Vepřový řízek, sůl, 2 vajíčka, 1 cibule, papriková klobása, několik plátků anglické slaniny

Postup přípravy:

Řízky naklepeme a osolíme, cibuli nakrájíme nadrobno, usmažíme míchaná vajíčka na cibulce, klobásu přeřízneme v polovině a na straně řezu jí nařežeme (na 8 dílků cca 3cm do hloubky, podobně jako buřty na opékání) poté z řízku vytvarujeme mističku (můžeme použít naběračku, ve které řízek vytvarujeme), do takto připraveného řízku vložíme míchaná vajíčka, doprostřed zapíchneme klobásu nařezaným koncem ven, řízek zabalíme (tvar koule z které trčí klobása) a omotáme nití. Na dno pekáče položíme plátky anglické slaniny, na ně postavíme zabalené řízky a trochu podlijeme vodou. Vložíme do trouby vyhřáté na teplotu 230 °C, kde pečeme po dobu 30 - 45 minut podle velikosti vepřové růže. Klobása se při pečení rozevře, od čehož pochází název vepřová růže.

Podáváme s vařeným bramborem nebo hranolky.

Další recepty:
katův šleh, vepřové maso na červeném víně, opilé vepřové, naložené vepřové řízky, arašídové řízky, vepřové maso na mrkvi, segedínský guláš, domácí klobásy, krakonošova ohnivá kýta, kotlety se sýrem, plněné vepřové řízky v trojobalu, zbojnické špízy, zavařené vepřové maso, ovocný řízek, kořeněná vepřová plec

Recepty
Externí odkazy

Recepty chutnají doma i u přátel.


Yin.cz prináší informace. Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.