Recepty > hovězí maso > hovězí plátky na houbách v troubě
Na tento recept budete potřebovat:
500g zadního hovězího
2 cibule
300g čerstvých hub
sůl, pepř, kmín, olej,
sádlo nebo olej, houbový bujon, houbové koření,
hladká mouka
Postup přípravy:
Maso nakrájíme na 5-6 plátků, které jemně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou 1 velkou cibuli a přidáme okořeněné plátky, z jedné strany obalené v hladké mouce, které lehce osmahneme z obou stran. Podlijeme vývarem, poprášíme houbovým kořením a přikryté pokličkou vložíme do troby, vyhřáté na cca 220°C. Teplotu snížíme na cca 170-180 °C a necháme maso pomalu péci.
Mezitím si na rozpáleném sádle nebo oleji osmahneme druhou, na kostičky nakrájenou cibuli. Vložíme čerstvé očištěné houby (můžou být i mražené), osolíme, přidáme krapet drceného kmínu a zlehka podusíme. Po asi 1 hodině pečení masa v troubě přidáme podušené houby a necháme další přibližně půlhodinu péci. Když je maso měkké, můžeme dosolit a rovnou podávat s rýží nebo jinou přílohou.
Další recepty:
Hovězí líčka na gril podáváme s čerstvým pečivem.
Svíčková omáčka na smetaně zahuštěná moukou.
Telecí řízek podáváme s brambory a plátkem citronu.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Farmářský guláš podáváme s chlebem.
Hovězí maso na červeném víně podáváme s rýží.
Hovězí plátky na houbách s těstovinami jako přílohou.
Recept na kuře na paprice patří mezi klasiku.
Recept na kuřecí nudličky se žampiony posypané pažitkou.
Kotlíková polévka dozdobená nasekanou petrželkou a pažitkou.
Boloňské špagety s mletým masem ze kterého připravíme omáčku.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme chlebovou střídkou.
Bramborový guláš podáváme s chlebem.
Hovězí maso na houbách
Uvařte si recept hovězí plátky na houbách v troubě, ochutnejte a budete okouzleni jeho chutí.