Recepty

Recepty > kuře > na paprice

Recept kuře na paprice

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

kuře o váze přibližně 1,2 kg, 75 g másla, 150 ml mléka, 50 ml smetany, 1 cibule, sůl, sladká paprika, hladká mouka

Postup přípravy pokrmu kuře na paprice:

Dobře očištěné kuře rozčtvrtíme. Na másle (25 g) osmahneme drobně krájenou cibulku dorůžova, přidáme papriku a poté zalijeme vařící vodou. Vložíme osolené kuře a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme jíškou (připravenou z mouky a zbývajícího másla), zalijeme vlažnou vodou a za občasného míchání vaříme do zhoustnutí. Poté omáčku rozředíme mlékem, přidáme smetanu a opět povaříme. Hotovou omáčku přecedíme přes jemný cedník na čtvrtky kuřat a podáváme.
Kuře na paprice můžeme podávat například s knedlíkem nebo s rýží.

Další recepty:
kachna Jüan-pao kterou před podáváním zahustíme rozmíchanou škrobovou moučkou, kuřecí kung-pao recept na vaření, smetanové kuře na paprice

Recepty
Motto

Kuře na paprice můžeme počítat mezi klasická jídla, která se vaří snad v každé české domácnosti. Je to tradiční recept, který nalezneme již v prvních kuchařkách, které u nás byly vydány.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.