Recepty > hovězí maso > hovězí maso na houbách
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro tento recept:
4 plátky hovězího zadního masa, sůl, pepř, olej nebo sádlo, 1 velká cibule, sladká paprika, vývar, 250 g čerstvých či mražených hub, 1/4 l kysané smetany, trocha hladké mouky
Postup přípravy:
Plátky po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a zprudka opečeme na rozpáleném tuku. Z tuku vyjmeme maso, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli, kterou osmažíme dorůžova, zaprášíme paprikou, přilijeme trochu vývaru a provaříme. Již opečené plátky masa vrátíme zpět a dusíme za občasného podlévání vývarem téměř doměkka. Přidáme nakrájemé houby, podle chuti opepříme, osolíme a dusíme, až je maso měkké. Na závěr vše zalijeme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali lžičku mouky a ještě několik minut povaříme.
Další recepty:
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Hovězí plátky na houbách s omáčkou, kterou podle chuti zahustíme.
Guláš z býčích žláz které rozkrojíme, očistíme od kanálků a vložíme na 2 hodiny do mléka.
Segedínský guláš - nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na oleji nebo sádle...
Gulášová polévka s brambory.
Chili con Carne je klenot mexické kuchyně.
Španělské ptáčky ze silnějších plátků masa.
Vepřové na houbách podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.
Hovězí polévka s mletým masem a polévkovou zeleninou.
Kuřecí maso na houbách postupně podléváme.
Falešná dršťková polévka z kůží.
Segedínský guláš z hovězí kližky
Uvařte si hovězí maso na houbách, ochutnejte a budete okouzleni jeho chutí.