Recepty

Recepty > hovězí maso > hovězí maso na houbách

Recept na hovězí maso na houbách

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro tento recept:

4 plátky hovězího zadního masa, sůl, pepř, olej nebo sádlo, 1 velká cibule, sladká paprika, vývar, 250 g čerstvých či mražených hub, 1/4 l kysané smetany, trocha hladké mouky

Postup přípravy:

Plátky po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a zprudka opečeme na rozpáleném tuku. Z tuku vyjmeme maso, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli, kterou osmažíme dorůžova, zaprášíme paprikou, přilijeme trochu vývaru a provaříme. Již opečené plátky masa vrátíme zpět a dusíme za občasného podlévání vývarem téměř doměkka. Přidáme nakrájemé houby, podle chuti opepříme, osolíme a dusíme, až je maso měkké. Na závěr vše zalijeme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali lžičku mouky a ještě několik minut povaříme.

Další recepty:
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Hovězí plátky na houbách s omáčkou, kterou podle chuti zahustíme.
Guláš z býčích žláz které rozkrojíme, očistíme od kanálků a vložíme na 2 hodiny do mléka.
Segedínský guláš - nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na oleji nebo sádle...
Gulášová polévka s brambory.
Chili con Carne je klenot mexické kuchyně.
Španělské ptáčky ze silnějších plátků masa.
Vepřové na houbách podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.
Hovězí polévka s mletým masem a polévkovou zeleninou.
Kuřecí maso na houbách postupně podléváme.
Falešná dršťková polévka z kůží.
Segedínský guláš z hovězí kližky

Recepty
Maso na houbách

Uvařte si hovězí maso na houbách, ochutnejte a budete okouzleni jeho chutí.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.