Recepty > hovězí maso > guláš mix
Na tento recept budete potřebovat:
350g zadního hovězího masa, 350g vepřové plece, 2 stroužky česneku, 2 velké cibule, 2 lžíce rajčatového protlaku, masox, 1 feferonka, 150g debrecínských párků, olej nebo sádlo, 1-2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce sladké papriky, špetka majoránky, 1/2 lžičky kmínu, mletý pepř, sůl
Postup přípravy:
Hovězí maso i vepřovou plec nakrájíme na menší kostky. Na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme maso a restujeme, až zšedne a pustí šťávu. Zaprášíme sladkou paprikou, promíchneme a podlijeme vodou tak, aby maso bylo lehce ponořené a dusilo se. Poté přidáme rajčatový protlak, masox, prolisovaný česnek, nasekanou feferonku, koření a dusíme doměkka. Dolijeme vařící vodou na požadované množství, přidáme na kolečka nakrájené párky, zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, dochutíme, chvíli povaříme a odstavíme.
Guláš podáváme s brambory, těstovinami, houskovými nebo bramborovými knedlíky či chlebem.
Další recepty:
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Boloňské špagety s mletým masem ze kterého připravíme omáčku.
Hovězí plátky na houbách s těstovinami jako přílohou.
Telecí řízek podáváme s brambory a plátkem citronu.
Svíčková omáčka na smetaně zahuštěná moukou.
Farmářský guláš podáváme s chlebem.
Recept na kuřecí nudličky se žampiony posypané pažitkou.
Kotlíková polévka dozdobená nasekanou petrželkou a pažitkou.
Recept na kuře na paprice patří mezi klasiku.
Bramborový guláš podáváme s chlebem.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme chlebovou střídkou.
Hovězí líčka na gril podáváme s čerstvým pečivem.
Hovězí maso na červeném víně podáváme s rýží.
Hovězí maso na houbách
Guláš mix okouzlí svou chutí.