Recepty > hovězí maso > guláš
Na tento recept budete potřebovat:
1,20kg hovězího masa předního (nejlépe kližky), 600g cibule (poměr maso/cibule 2:1), olej nebo sádlo, 2 kostičky masoxu, sůl, 3 lžíce grilovacího koření, 2 lžičky koření gulášová směs, 4 lžíce sladké papriky, 3 stroužky prolisovaného česneku, 1 lžička drceného kmínu, hladká mouka, celkem asi 2 litry vody
Postup přípravy:
Maso nakrájíme na kostky. Cibuli pokrájíme nadrobno, orestujeme na rozpáleném oleji nebo sádle, přidáme maso a za občasného zamíchání maso na cibuli orestujeme (nejlépe pod pokličkou). Maso pustí šťávu. Pak přidáme grilovací koření, gulášovou směs a sladkou papriku a krátce osmahneme s masem, promícháme a hned trochu podlijeme vodou, aby paprika nezhořkla. Přidáme masox, kmín, česnek a vody tolik, aby se maso dusilo a bylo jen lehce ponořené. Během dušení masa vodu průběžně doléváme. Když je maso měkké, dolijeme vařící vodu a zahustíme moukou rozkvedlanou ve studené vodě nebo střídkou chleba (podle toho, jak chceme guláš hustý) a dochutíme.
Guláš podáváme s chlebem, houskovými knedlíky, těstovinami apod.
Další recepty:
Telecí řízek podáváme s brambory a plátkem citronu.
Recept na kuře na paprice patří mezi klasiku.
Boloňské špagety s mletým masem ze kterého připravíme omáčku.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme chlebovou střídkou.
Bramborový guláš podáváme s chlebem.
Hovězí líčka na gril podáváme s čerstvým pečivem.
Svíčková omáčka na smetaně zahuštěná moukou.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Farmářský guláš podáváme s chlebem.
Hovězí maso na červeném víně podáváme s rýží.
Hovězí plátky na houbách s těstovinami jako přílohou.
Recept na kuřecí nudličky se žampiony posypané pažitkou.
Kotlíková polévka dozdobená nasekanou petrželkou a pažitkou.
Hovězí maso na houbách
Guláš okouzlí svou chutí.