Recepty > hovězí maso > esterházy
Na tento recept budeme potřebovat:
4 roštěnky, sůl, mletý pepř, sádlo nebo olej, hladká mouka, 1 středně velká mrkev, 1 cibule, kousek petržele, vývar, 200 ml zakysané smetany
Postup přípravy:
Plátky masa na okrajích nakrojíme, aby se nekroutily. Naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce, na rozpáleném oleji nebo sádle opečeme po obou stranách doměkka a vyjmeme.
Na výpeku zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme na nudličky pokrájenou zeleninu (nebo nahrubo nastrouhanou), podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme. Když je zelenina měkká, přidáme smetanu rozmíchanou se lžící mouky, uvedeme do varu, vrátíme maso dochutíme a odstavíme.
Esterházy podáváme s rýží jako vhodnou přílohou.
Další recepty:
Svíčková omáčka na smetaně zahuštěná moukou.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Koprovka ze sterilovaného kopru na které se nevytvoří škraloup.
Hovězí plátky na houbách s těstovinami jako přílohou.
Telecí řízek podáváme s brambory a plátkem citronu.
Roštěnky esterházy krátce zapečeme v troubě.
Recept na jídlo rajská omáčka s hovězím masem které naporcujeme na plátky.
Hovězí líčka na gril podáváme s čerstvým pečivem.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat, zahustíme ji trochou hladké mouky.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme chlebovou střídkou.
Farmářský guláš podáváme s chlebem.
Koprovka s vejcem natvrdo uvařeným.
Ragú polévka, maso zalijeme trochou vody...
Recept na jídlo rajská omáčka s masovými kuličkami
Esterházy roštěnky okouzlí jedlíky svou chutí.