Recepty > hovězí maso > drátenický guláš
Na tento recept budete potřebovat:
400g hovězího masa, sádlo nebo olej, 4 cibule, 200g klobásy, 200g brambor, 1 lžíce polohrubé mouky, masox nebo bujón, 1 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce mleté sladké papriky, majoránka, sůl, mletý pepř
Postup přípravy:
Na rozpáleném sádle nebo oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, orestujeme, až se maso zatáhne (zšedne) a pustí šťávu, poté vmícháme mletou papriku a podlijeme vodou. Přidáme sůl, pepř, masox a dusíme do poloměkka. Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, na kostičky nakrájené oloupané brambory, rajčatový protlak a dusíme doměkka. Zahustíme moukou, přidáme špetku majoránky, chvíli povaříme, dochutíme a odstavíme.
Drátenický guláš podáváme s chlebem nebo pečivem.
Další recepty:
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Kotlíková polévka dozdobená nasekanou petrželkou a pažitkou.
Telecí řízek podáváme s brambory a plátkem citronu.
Recept na kuře na paprice patří mezi klasiku.
Bramborový guláš podáváme s chlebem.
Boloňské špagety s mletým masem ze kterého připravíme omáčku.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme chlebovou střídkou.
Hovězí líčka na gril podáváme s čerstvým pečivem.
Svíčková omáčka na smetaně zahuštěná moukou.
Farmářský guláš podáváme s chlebem.
Hovězí maso na červeném víně podáváme s rýží.
Hovězí plátky na houbách s těstovinami jako přílohou.
Recept na kuřecí nudličky se žampiony posypané pažitkou.
Hovězí maso na houbách
Drátenický guláš okouzlí svou chutí.