Recepty > hovězí maso > chilli guláš
Na tento recept budete potřebovat:
1 kg hovězího předního masa (nejlépe kližky), 1/2 kg cibule, 1 chilli paprička, 3 papriky, 2-3 rajčata, 2 stroužky česneku, 2 lžíce mleté papriky, 1 lžička chilli, 2 lžíce hladké mouky, sůl, sádlo nebo olej
Postup přípravy:
Na rozpáleném sádle nebo oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené hovězí maso, které opékáme, až maso zšedne a pustí šťávu. Poté přidáme nadrobno nasekanou chilli papričku, mletou sladkou papriku, koření chilli a sůl, promíchneme a podlijeme trochu vodou - aby bylo maso lehce ponořené a dusilo se.
Když je maso téměř měkké, přidáme prolisovaný česnek, rajčata nakrájená na kostičky a papriky nakrájené na nudličky. Když je maso měkké, guláš zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, chvíli povaříme, dochutíme a odstavíme.
Chilli guláš servírujeme s chlebem a na talíři posypaný natenkou nakrájenými kolečky cibule.
Další recepty:
Telecí řízek podáváme s brambory a plátkem citronu.
Svíčková omáčka na smetaně zahuštěná moukou.
Farmářský guláš podáváme s chlebem.
Recept na kuřecí nudličky se žampiony posypané pažitkou.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Kotlíková polévka dozdobená nasekanou petrželkou a pažitkou.
Recept na kuře na paprice patří mezi klasiku.
Bramborový guláš podáváme s chlebem.
Boloňské špagety s mletým masem ze kterého připravíme omáčku.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme chlebovou střídkou.
Hovězí líčka na gril podáváme s čerstvým pečivem.
Hovězí maso na červeném víně podáváme s rýží.
Hovězí plátky na houbách s těstovinami jako přílohou.
Hovězí maso na houbách
Chilli guláš okouzlí svou chutí.