Recepty > hovězí maso > buvolí závin - maso
Na tento recept budete potřebovat:
300 g buvolího masa
2 lžíce hořčice
10 g anglické slaniny
3 kyselé okurky
2 klobásy
3 větší cibule
Postup přípravy:
Rozklepeme plát buvolího masa (může nahradit hovězí zadní) na plátek cca 20x30 cm, který pomažeme hořčicí, nahoru položíme anglickou slaninu a pruhy okurek a klobásek, přidáme cibuli, (kdo má rád, přidá i česnek), zavineme, převážeme provázkem a zabalíme do alobalu. Na pekáči pečeme buvolí závin asi 45 minut. Můžeme i grilovat (alobalový balíček vložíme do rozžhaveného popela). Podáváme s vhodnou přílohou.
Další recepty:
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme chlebovou střídkou.
Bramborový guláš podáváme s chlebem.
Hovězí líčka na gril podáváme s čerstvým pečivem.
Svíčková omáčka na smetaně zahuštěná moukou.
Telecí řízek podáváme s brambory a plátkem citronu.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Farmářský guláš podáváme s chlebem.
Hovězí maso na červeném víně podáváme s rýží.
Hovězí plátky na houbách s těstovinami jako přílohou.
Recept na kuře na paprice patří mezi klasiku.
Recept na kuřecí nudličky se žampiony posypané pažitkou.
Kotlíková polévka dozdobená nasekanou petrželkou a pažitkou.
Boloňské špagety s mletým masem ze kterého připravíme omáčku.
Hovězí maso na houbách
Buvolí závin - maso okouzlí svou chutí.