Recepty > omáčky > žampionová omáčka na kyselo
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g žampionů, 1 lžíce másla, 1 lžíce petrželové natě, 2,5 dl kyselé smetany, 1 lžíce polohrubé mouky, 2 vaječné žloutky, sůl
Jak připravit tento recept:
Očištěné žampiony nakrájíme najemno, osolíme a podusíme na másle s petrželovou natí. Zalijeme vodou nebo vývarem a uvaříme doměkka. Smetanu smícháme s moukou a žloutky, přidáme k dušeným žampionům a necháme přejít varem. Můžeme okyselit citronovou šťávou.
Další recepty:
Karbanátky z mletého masa podáváme s vařenými bramborami.
Tvarohová žemlovka do které přidáme sníh ušlehaný z bílků a cukru.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Chilli con carne krátce prohřejeme.
Brusinková omáčka k masu pečenému, grilovanému či vařenému.
Kuřecí kapsa se žampiony vaříme 5 minut.
Hovězí guláš na červeném víně s houskovým knedlíkem.
Smažená cibule kterou podáváme k různým druhům kaší.
Koláč s tvarohem a ovocem dáme péci do předem vyhřáté trouby.
Ryby nakládané na kyselo necháme na chladném místě 10 až 14 dnů.
Mléková polévka se sekanou pažitkou.
Kuřecí srdíčka na smetaně která krátce prohřejeme.
Cibulová omáčka kterou podáváme s knedlíky nebo těstovinami.
Drůbeží rizoto se žampiony
Dozvíte se zde, jak se připravuje žampionová omáčka na kyselo a recept na přípravu.