Recepty > tvaroh > tvarohová žemlovka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 sladké rohlíky (loupáky) - můžeme použít i zbytek vánočky, 1 kostka tvarohu, 120 g cukru, 500 g jablek, 50 g rozinek, 50 g ořechů nebo lískových oříšků, 60 g másla, skořice, 2 vejce, hrnek mléka, citronová kůra
Postup přípravy pokrmu tvarohová žemlovka:
Rohlíky rozkrájíme na plátky a zvlhčíme je mlékem. V míse rozmícháme tvaroh s polovinou cukru, 1 žloutkem, rozinkami, najemno nakrájenými nebo nastrouhanými oříšky, citronovou kůrou a několika lžicemi mléka. Zapékací mísu vymažeme máslem, na dno naskládáme vrstvu rohlíkových plátků, na ně nastrouháme oloupaná jablka, posypeme cukrem a skořicí, položíme drobné plátky másla a vrstvu ochuceného tvarohu, takto navzájem prokládané vrstvy jablek a tvarohu střídáme. Nahoru položíme zbytek na plátky nakrájených rohlíků, zbylé máslo, zalijeme mlékem s rozšlehaným žloudkem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně půl hodiny. Před ukončením pečení můžeme na žemlovku přidat sníh ušlehaný z bílků a cukru.
Další recepty:
paella de Almeria, banánové koblihy, španělská polévka gazpacho, játrová omáčka, italský chléb focaccia, kuře na paprice, česnečka, ratatouille, andaluská rýže, zapečené chilli papričky, mexická polévka s rýží
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.