Recepty

Recepty > ryby > ryby nakládané na kyselo

Recept ryby nakládané na kyselo

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

1/2 kila rybího masa (kapřích ocasů nebo tloušť, plotice, cejn, parma apod.), rostlinný olej, pepř
Nálev: 1/3 l octa, 2/3 l vody, kořenová zelenina (1/2 celeru, 2 mrkve, 1 petržel), 2 lžičky soli, 2 cibule, 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, 5 kuliček celého pepře

Postup přípravy:

Očištěné ryby naporcujeme (ryby bez hlavy rozpůlíme podélně podle páteře a nakrájíme z nich menší porce). Ryby osušíme, mírně opepříme a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji. Poté necháme ryby vychladnout.

Nálev: Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky, cibuli na proužky a uvaříme v octové vodě s kořením. Zeleninu uvaříme do měkka a nálev necháme vyhladnout.

Porce ryb proložené vařenou zeleninou z nálevu naskládáme na těsno do sklenice a zalijeme studeným nálevem po okraj sklenice. Uzavřenou sklenici s nakládanými rybami necháme na chladném místě 10 až 14 dnů, během nichž kosti změknou a ryby je možné jíst.

Další recepty:
polévka halászlé, kuřecí kung-pao, kuře na paprice

Recepty
Externí odkazy

Recepty chutnají doma i u přátel.


Yin.cz prináší informace nejen o jídle.