Recepty

Recepty > vepřové maso > vepřová svíčková v pomalém hrnci

Vepřová svíčková v pomalém hrnci

Potřebné suroviny:

1 kg vepřové plece, kousek slaniny (cca 20g), 1 cibule, 250g očištěné kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), 400ml vody, 50ml octa, 3 lžíce cukru, 3 lžíce hladké mouky, 800ml mléka, 3 bobkové listy, 3 kuličky celého pepře, 3 kuličky nového koření, 1 lžička soli

Postup přípravy:

Koření zavážeme do kousku gázy nebo plátýnka.

Do nádoby pomalého hrnce vložíme nadrobno pokrájenou cibuli a slaninu, nahrubo nastrouhanou zeleninu, vodu, ocet, sůl, cukr, koření, promícháme, vložíme maso a vaříme na high asi 2,5 hodiny (až je maso skoro měkké). Poté vmícháme mouku rozmíchanou v hrnku mléka, promícháme a přidáme zbytek mléka. Vaříme, až je maso měkké (ještě asi půl hodiny). Poté vyndáme balíček s kořením a maso, omáčku rozmixujeme, dochutíme, maso nakrájíme na porce a vložíme do omáčky.

Podáváme s houskovými kynutými knedlíky nebo jinou vhodnou přílohou.

Další recepty:
Hovězí svíčková pečeně s brusinkami.
Domácí tlačenka s octem, s cibulí a chlebem.
Roláda z mletého bůčku chutná s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Segedínský guláš se smetanou přidanou při mírnější teplotě.
Vepřová krkovička na žampionech chutná s rýží.
Kuře pečené na kysaném zelí je dochucené vloženou slaninou.
Zelňačka s klobásou a smetanou do které přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli.
Marinovaná kuřecí stehna podáváme na salátu s omáčkou.
Vepřová krkovice pečená v alobalu se peče promíchaná s nasekaným česnekem.
Segedínský guláš z vepřového doladíme lžicí rajčatového protlaku pro lepší barvu.
Vepřová panenka na švestkách s provensálským přelivem ke které přidáme nasekané mandle.
V troubě pečená kachna se může péct i naporcovaná.
Segedínský guláš z hovězího masa zahustíme světlou hotovou jíškou.
Svíčková z králíka halali

Recepty
Motto

Vepřová svíčková v pomalém hrnci pohladí oko i jazyk a chuťové buňky na něm.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.