Recepty

Recepty > omáčky > vepřová panenka na švestkách s provensálským přelivem

Recepty - Vepřová panenka na švestkách s provensálským přelivem

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné ingredience:

500 g vepřové panenky, 200 g sušených švestek, sůl, bílý pepř, provensálské koření, 1,5 dl červeného vína, olej, 2 lžíce švestkových povidel, 50 g mandlí

Postup přípravy:

V očištěné vepřové panence vytvoříme podélný otvor, který naplníme sušenými švestkami. Panenku osolíme, opepříme a necháme ji jeden den marinovat v červeném víně.

Druhý den rozehřejeme na pánvi olej, na kterém panenku osmahneme, poté ji vložíme do trouby předem vyhřáté na teplotu 180 °C, kde ji dopečeme.

Zatímco se maso peče, přidáme k červenému vínu, ve kterém jsme marinovali panenku švestková povidla, provensálské koření a vaříme až nám vznikne hustší omáčka. Přidáme nasekané mandle, panenku nakrájíme na špalíčky, přelijeme omáčkou a můžeme podávat.

Další recepty:
rajská omáčka, cibulová omáčka, omáčka Sugo pomodor, rajská omáčka s hovězím masem, hamburská omáčka, houbová omáčka s kysanou smetanou, chilli omáčka, rajská omáčka s masovými kuličkami, játrová omáčka, houbový guláš

Recepty
Externí odkazy

Recepty chutnají doma i u přátel.


Yin.cz prináší informace. Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.