Recepty

Recepty > vepřové maso > segedínský guláš z vepřového

Segedínský guláš z vepřového

Potřebné suroviny:

750 g vepřového masa, sůl, 3 lžíce oleje nebo sádla, 60 g cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička kmínu, 1 hrneček masového vývaru, 1 kostka gulášová šťáva, 300 g kysaného zelí, 4 lžíce zakysané smetany, 1 lžíce hladké mouky

Postup přípravy:

Vepřové maso (ramínko, bůček) opláchneme a nakrájíme na větší kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. V kastrolu rozpálíme tuk, osmahneme na něm cibuli a česnek, potom přidáme lžičku mleté papriky a kmínu, přilijeme lžíci vývaru a zamícháme. Vsypeme nakrájené a osolené maso a osmahneme jej, aby se zatáhlo. Jakmile zesvětlá a je ze všech stran lehce opečené, přidáme vývar, rozdrobíme do něj kostku gulášová šťáva (nemusí být) a necháme maso asi třicet minut dusit pod pokličkou. Občas zkontrolujeme, zda se voda nevydusila a případně zamícháme. Mezitím si necháme odkapat kysané zelí, je-li hruběji nakrájené, tak ho ještě překrájíme. Celé množství zelí rozdělíme na polovinu. První část přidáme k masu po 30 minutách dušení a zamícháme. Zalijeme zbytkem vývaru nebo vařící vodou a dusíme, až je maso měkké. Ke konci dušení přidáme druhou část kysaného zelí. do zakysané smetany vmícháme trochu hladké mouky a vmícháme ji do omáčky. Můžeme také přidat lžíci rajčatového protlaku pro lepší barvu. Ochutnáme a případně přisolíme. Klasickou přílohou je houskový knedlík.

Další recepty:
Halušky se zelím a uzeným masem které zaváříme do vroucí vody.
Segedínský guláš se zelím.
Přírodní kuřecí řízek pod pokličkou dodusíme doměkka.
Vepřové na houbách s rýží osmahneme a poté dusíme.
Pikantní vepřové kotlety podáváme se zeleninovým salátem.
Plněná mexická tortilla s koriandrem a kmínem.
Vepřová krkovička na žampionech kterou podáváme s rýží.
Guláš bez míchání připravíme z plecka.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s hranolky.
Naložené vepřové řízky podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou.
Pikantní vepřová krkovička s plátky pokrájeného česneku.
Vepřové řízky v majonéze podáváme s vařenými brambory.
Řecké brambory zapékáme.
Hovězí guláš

Recepty
Motto

Segedínský guláš z vepřového pohladí oko i chuť.


Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.