Recepty > polévky > špenátová polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 kostka masoxu, balíček mraženého špenátu, 1 stroužek česneku, 250 ml smetany na vaření, vajíčko, sůl
Recept na přípravu:
Rozehřáté máslo zasypeme moukou, usmažíme žlutou jíšku, kterou zalijeme dvěma litry vody, rozšleháme metličkou, přidáme masox a chvíli povaříme povařit. Poté do hrnce přidáme špenát, osolíme a 10 minut vaříme, poté přidáme prolisovaný česnek, přilijeme smetanu s rozkvedlaným vajíčkem, čímž polévku zahustíme a zjemníme a povaříme.
Další recepty:
cibulačka z hovězího vývaru, zelné závitky, zelná omáčka, slavnostní vepřová žebírka pro slavnostní příležitosti, polévka cibulačka se sýrem, chilli omáčka, špenátová omáčka, chilli con carne, kuřecí vývar s drobením, koprová kulajda, bramborová kaše ze starších brambor, smetanová omáčka okyselená octem, brokolicová polévka
Ochutnejte recept špenátová polévka.