Recepty

Recepty > hovězí maso > roštěnky na víně

Roštěnky na víně

Na tento recept bude potřeba:

4 roštěnky, 1 cibule, 3 lžíce kečupu, 1 sterilovaná nebo čerstvá kapie, 100ml červeného vína, 1 lžička másla, 1 lžička hladké mouky, olej, sůl, mletý pepř

Postup přípravy:

Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme mletým pepřem a nakrájíme na nudličky. Nudličky masa orestujeme na rozpáleném oleji doměkka, přendáme stranou, orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme máslo a mouku a umícháme světlou jíšku. Poté přidáme kečup, na nudličky pokrájenou kapii, víno, trochu vody a chvilku podusíme. Poté vrátíme zpět maso, necháme přejít varem, dochutíme a odstavíme.

Roštěnky na víně podáváme s rýží nebo jinou vhodnou přílohou.

Další recepty:
Recept na jídlo rajská omáčka s hovězím masem které naporcujeme na plátky.
Hovězí plátky na houbách s těstovinami jako přílohou.
Kuře na paprice se smetanou která vytvoří omáčku.
Roštěnky esterházy krátce zapečeme v troubě.
Koprovka s vejcem natvrdo uvařeným.
Hovězí guláš na červeném víně podáváme s vařenou rýží smíchanou s čerstvou petrželkou.
Pečené kuře na bílém víně nakonec necháme prohřát.
Italský chléb focaccia se podává jako předkrm i příloha.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Koprovka ze sterilovaného kopru na které se nevytvoří škraloup.
Italské rizoto s houbami posypeme parmezánem.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat, zahustíme ji trochou hladké mouky.
Hovězí plátky na houbách v troubě můžeme osolit a rovnou podávat.
Roštěnky na houbách

Recepty
Motto

Roštěnky na víně okouzlí jedlíky svou chutí.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.