Recepty > hovězí maso > roštěnky na víně
Na tento recept bude potřeba:
4 roštěnky, 1 cibule, 3 lžíce kečupu, 1 sterilovaná nebo čerstvá kapie, 100ml červeného vína, 1 lžička másla, 1 lžička hladké mouky, olej, sůl, mletý pepř
Postup přípravy:
Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme mletým pepřem a nakrájíme na nudličky. Nudličky masa orestujeme na rozpáleném oleji doměkka, přendáme stranou, orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme máslo a mouku a umícháme světlou jíšku. Poté přidáme kečup, na nudličky pokrájenou kapii, víno, trochu vody a chvilku podusíme. Poté vrátíme zpět maso, necháme přejít varem, dochutíme a odstavíme.
Roštěnky na víně podáváme s rýží nebo jinou vhodnou přílohou.
Další recepty:
Recept na jídlo rajská omáčka s hovězím masem které naporcujeme na plátky.
Hovězí plátky na houbách s těstovinami jako přílohou.
Kuře na paprice se smetanou která vytvoří omáčku.
Roštěnky esterházy krátce zapečeme v troubě.
Koprovka s vejcem natvrdo uvařeným.
Hovězí guláš na červeném víně podáváme s vařenou rýží smíchanou s čerstvou petrželkou.
Pečené kuře na bílém víně nakonec necháme prohřát.
Italský chléb focaccia se podává jako předkrm i příloha.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Koprovka ze sterilovaného kopru na které se nevytvoří škraloup.
Italské rizoto s houbami posypeme parmezánem.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat, zahustíme ji trochou hladké mouky.
Hovězí plátky na houbách v troubě můžeme osolit a rovnou podávat.
Roštěnky na houbách
Roštěnky na víně okouzlí jedlíky svou chutí.